İçeriğinde bulunan hayvansal ürünler güçlü bir aroma ve tat profiline sahiptir. Yemek seçen dostlarımızın iştahla yemesini sağlar. Hidrasyonu artırır ve yüksek biyolojik değerli hayvansal protein sağlar. Yüksek nem içeriği ile birleşen düşük yağ oranı, böbrek, sindirim ve genel metabolizma sağlığı için hafif ve dengeli bir beslenme sağlar. Doğal olarak içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp, göz, üreme ve sinir sistemi sağlığını, cilt sağlığını, tüylerin parlaklığını, kas gelişimini ve genel sağlığı destekler.

-Ördek Taşlık ile Tavuk Yürek ve Ciğeri (% 60).

-Hidrasyon için ördek ve tavuk suyu.

-%100 hayvansal ürünlerden üretilmiştir.

-İlave vitamin ve mineral içermez.

-Ethoxyquin, BHA, BHT ve yapay kimyasal içermez.

Ham Protein 11,70%
Ham Yağ 1,90%
Ham Selüloz 0,26%
Ham Kül 1,40%
Nem 84,8%

Ağız yoluyla sadece sıvıyla beslenebilen kedi ve köpekler de düşünülerek özel pişirme tekniğiyle et ve suyu ayrıştırılmıştır. Etteki besin değerleri, vitamin ve mineraller doğal olarak suyunda da bulunmaktadır. İstendiğinde bütünleşik et parçacıkları bir kaşık vb. yardımıyla kolaylıkla dağıtılarak suyu ile karıştırılabilir. Besleme miktarları, ideal ve sağlıklı vücut ağırlığını korumak için hayvanların kişisel ihtiyaçlarına göre ayarlanmalıdır. Günlük tüketilmesi gereken miktarın 2-3 öğüne bölünerek yedirilmesi önerilir. Su kabında daima taze ve temiz su bulundurulmalıdır.

Kediler (Günlük):

Kedi Ağırlığı (kg) Miktar (Kutu)
2 kg – 4 kg 1/2 – 1 kutu
4 kg – 6 kg 1 – 1,5 kutu
6 kg + 1,5 + kutu

Köpekler (Günlük):

Köpek Ağırlığı Miktar (Kutu)
2 – 5 kg 1/4 – 1/2 kutu
5 – 10 kg 1/2 – 1 kutu
10 – 20 kg 1 – 1,5 kutu
20 – 30 kg 1,5 – 2,5 kutu
30 – 40 kg 2,5 – 3 kutu
40+ kg 3 + kutu

*Açık kaynak verilerine istinaden 100 gram pişmiş free range ördek taşlık, tavuk yürek ve tavuk ciğer besin değerleri aşağıda belirtilmiştir.

Besin Öğesi Ördek Taşlık Tavuk Yürek Tavuk Ciğer
Kalori 154 kcal 185 kcal 172 kcal
Protein 30 g 26 g 26 g
Yağ 3 g 7 g 6 g
Doymuş Yağ 0.9 g 2 g 2 g
Karbonhidrat 0 g 1 g
Demir 4.3 mg 8 mg 8.8 mg
Çinko 3.4 mg 2.8 mg 4 mg
Bakır 0.4 mg
Selenyum 30–40 mcg
Fosfor 200 mg 275 mg 297 mg
Potasyum 320 mg 195 mg 230 mg
Sodyum 72 mg 82 mg
A Vitamini 11,000 IU 12,000 IU
B12 Vitamini 2.4 mcg 9 mcg 16 mcg
Vitamin B6 0.3 mg
Vitamin B5 1.1 mg
Niasin (B3) 5.7 mg 6.5 mg 6 mg
Riboflavin (B2) 0.4 mg 0.9 mg 2.1 mg
Tiamin (B1) 0.2 mg
Taurin 180 mg 1500 mg 1000 mg
Folat (B9) 588 mcg

*Kaynakça

100 gram free-range pişmiş ördek taşlık, tavuk yürek ve tavuk ciğeri için verdiğimiz besin değerleri, çeşitli güvenilir kaynakların verilerinin harmanlanmasıyla oluşturulmuştur. Ancak özellikle free-range hayvanların verileri literatürde sınırlı olduğundan, genellikle USDA (Amerikan Tarım Bakanlığı) verileri, bilimsel yayınlar ve hayvansal gıda analizleri dikkate alınmıştır.

Aşağıda kullandığımız başlıca referans kaynakları belirtilmiştir:

  1. USDA FoodData Central (Amerikan Tarım Bakanlığı)

– Web: [https://fdc.nal.usda.gov/](https://fdc.nal.usda.gov/)

Örnek kayıtlar:
  – Chicken, heart, cooked, simmered
  – Chicken, liver, cooked, simmered
  – Duck, gizzard, cooked, simmered

  1. Japanese Food Composition Table (文部科学省 食品成分表)

– Japonya Tarım Bakanlığı tarafından yayınlanmış detaylı içeriklerle özellikle sakatatlar ve serbest gezen hayvanlara ait detaylar bulunabilir.
– Web: [https://fooddb.mext.go.jp/](https://fooddb.mext.go.jp/)

  1. FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü) – Food Composition Tables

– Özellikle dünya genelinde farklı hayvansal gıdaların içeriklerini sunar.

– Web: [https://www.fao.org/infoods/infoods/tables-and-databases/en/](https://www.fao.org/infoods/infoods/tables-and-databases/en/)

        4. PubMed ve ScienceDirect Üzerinden Yayınlanan Bilimsel Makaleler

Örnek:

  – Taurine concentrations in animal tissues (Bouckenooghe et al., 2006)

  – Nutritional comparison of conventional and free-range poultry (various studies)

– Web: [https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/](https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/)

  1. Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı – Gıda Bileşenleri Veri Tabanı

– Yerli ürünler için temel besin verileri sağlar.

– Web: [https://www.turkomp.gov.tr](https://www.turkomp.gov.tr)

  1. Üretici ve Tarla/Çiftlik Temelli Veriler (özellikle Free-range ürünler için)

– Free-range tavuk ve ördek üreticilerinin et analiz raporları (ör. Köy-Tav)

– Bu veriler genellikle laboratuvar analizleri yoluyla üretici firmalardan sağlanır.

*Not: Free-range hayvanlarda besin değerleri çevresel faktörler, yaş, beslenme şekli ve hareket düzeyine göre %10-20 oranında değişiklik gösterebilir. Yukarıdaki kaynaklar genelde konvansiyonel (endüstriyel) üretimden elde edilen verileri baz alsa da, serbest sistemlerde bu değerlerin üst sınırlarına yaklaşılmaktadır.